Sophie De Wit eist strikte opvolging veroordeelde terroristen

Door Sophie De Wit op 1 juni 2020, over deze onderwerpen: Veiligheid, Justitie
Sophie De Wit

“Hoe is het mogelijk dat veroordeelde terroristen opnieuw een bende kunnen vormen en zomaar aan wapens kunnen geraken?” Kamerlid Sophie De Wit reageert kwaad op het nieuws dat vijf van de zeven verdachten die werden opgepakt na de gijzeling van de Genkse dertienjarige jongen, geradicaliseerde moslims blijken te zijn. Eén van hen, Khalid Bouloudo, is zelfs tweemaal veroordeeld voor terrorisme.

Langer in de cel

Voor De Wit toont dat nogmaals aan hoe belangrijk het is om terroristen ook na hun strafeinde strikt te blijven opvolgen. “Wij willen dat wie voor een terroristisch misdrijf werd veroordeeld, ook na het einde van zijn straf nog verplicht wordt opgevolgd door de strafuitvoeringsrechtbank. Betekenen ze nog steeds een groot gevaar voor de samenleving dan moeten ze langer in de cel gehouden kunnen worden.”

"Ons wetsvoorstel voor verplichte opvolging van veroordeelde terroristen voor minstens 15 jaar ligt momenteel voor ter bespreking in het parlement, we roepen de andere partijen op het mee goed te keuren", besluit Sophie De Wit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is