Gedetineerde ontsnapt uit detentiehuis Kortrijk: “Opnieuw blamage voor minister van Justitie”

Door Sophie De Wit op 22 november 2022, over deze onderwerpen: Justitie, Gevangenissen
Sophie De Wit

Afgelopen vrijdag ontsnapte een gedetineerde uit het detentiehuis van Kortrijk via een raam. “Een zoveelste blamage op het conto van minister van Justitie Van Quickenborne”, reageert Kamerlid Sophie De Wit verbolgen.

“Eerst besliste minister Van Quickenborne om een detentietehuis in dezelfde gebouwen als een opvangcentrum voor kwetsbare jongeren onder te brengen, en nu wordt onze ergste nachtmerrie werkelijkheid”, vervolgt het Kamerlid. De gedetineerde ontsnapte uit het centrum via een raam, wat pas dagen na de feiten bekendgemaakt werd. Hij werd ondertussen nog niet gevat.

Opspraak

Eerder kwam minister Van Quickenborne in opspraak na een mesaanval op twee agenten in Brussel, waarbij Justitie niet bepaald doortastend handelde. Niet veel later werd een copycat opgepakt die zichzelf in brand stak in zijn cel en ook gisterennacht vond er een nieuwe mesaanval plaats op een agent in de beruchte Noordwijk. Die bleef gelukkig ongedeerd.

Flinke knauw in vertrouwen Justitie

“Opnieuw een flinke knauw in ons vertrouwen in Justitie”, besluit Kamerlid Sophie De Wit. “Hoe kan de burger zich nog veilig voelen als een gedetineerde zomaar uit een detentiehuis kan ontsnappen én dagen later nog steeds op vrije voeten loopt zonder ons medeweten? Hier is geen uitleg voor.”

Sophie De Wit zal de minister hierover bevragen in de Kamer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is