Vurige discussies op laatste gemeenteraad

Door Sophie De Wit op 1 juli 2015, over deze onderwerpen: Aartselaar

Voorzitter Open Vld klaagt over belastingen Aartselaar De laatste gemeenteraad voor de zomervakantie verliep niet steeds even gemoedelijk. Vooral Glenn Anné (Open Vld) was bij schepen Vermoesen en burgemeester Sophie De Wit (N-VA) een bron van ergernis. De bespreking van de begrotingsrekening van 2014 zorgde voor een felle woordenwisseling ...

Voorzitter Open Vld klaagt over belastingen

Aartselaar

De laatste gemeenteraad voor de zomervakantie verliep niet steeds even gemoedelijk. Vooral Glenn Anné (Open Vld) was bij schepen Vermoesen en burgemeester Sophie De Wit (N-VA) een bron van ergernis.

De bespreking van de begrotingsrekening van 2014 zorgde voor een felle woordenwisseling tussen Glenn Anné en het schepencollege.

Het oppositieraadslid had een resem opmerkingen

klaar. Zo vond hij dat de kostprijs die de gemeente voor het containerpark betaalt, niet in overeenstemming is met de dienst die wordt aangeboden. "Vorige zaterdag moesten inwoners met hun plastic en karton nog maar eens terug naar huis omdat de containers vol zaten."

Verder kwam hij opnieuw met zijn stokpaardje, de belastingen, op de proppen. Twee derde van onze inkomsten halen we via deze weg binnen, terwijl dividenten nog slechts voor 4 procent goed zijn. Tegelijk zien we dat enkele subsidies, zoals die voor de zelfscanbalie in de bib, weggevallen zijn. Gelukkig heeft Aartselaar een lage schuldgraad die door het vorige bestuur werd bezorgd."

Kris Wils (NAP) telde uit dat slechts een derde van de plannen en de gerelateerde uitgaves ook effectief uitgevoerd werden. "Is het daarom dat we het voormalige technisch centrum niet ten gelde maakten, omdat we toch voldoende geld hebben?" vroeg hij zich af.

De wet is de wet

Schepen van Financiën Eddy Vermoesen ergerde zich en zei dat de belastingen dat jaar niet werden verhoogd. "Behalve dan op reclame en tweede verblijven in de gemeente, en daar ben ik fier op."

Ook burgemeester Sophie De Wit liet zich opjagen. Bij het agendapunt over de ambtelijke schrapping van inwoners stond ze recht en bracht ze al discussiërend de geprinte versie van de wetgeving naar hem toe. "Ik weet niet hoe je erover denkt, maar we volgen gewoon de wet."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is