Uitbaters voor sportcafetaria

Door Sophie De Wit op 6 december 2017, over deze onderwerpen: Aartselaar

AARTSELAAR-NIEL - De cafetaria van het nieuwe sportcentrum heeft een concessie-uitbater gevonden. Bierhandel De Troetsel uit Niel haalde de concessie binnen. Marc Kerssebeeck en Carine Claes worden de uitbaters.

De oppositie uitte eerder heel wat kritiek op het kostenplaatje en vooral ook het principe waarop het schepencollege op zoek ging naar een concessionaris voor het cafetaria. Sportschepen Bart Lambrecht (N-VA) beweert nu dat ze ongelijk hebben en dat Aartselaar als een voorbeeld kan genomen worden hoe het tot een beslissing zal komen.

uitdaging

Met de nodige trots maakte hij bekend dat Bart De Troetsel voor de dranklevering zal instaan. Als uitbaters worden Marc Kerssebeeck en Carine Claes voorgesteld. Marc en Carina baten er reeds brasserie ‘t Dolfijntje en Het Sportcafé uit en zullen de contacten met de sportclubs verzorgen.

Volgens de schepen is de concessie een echte uitdaging. “Nergens in Vlaanderen zijn al eerder verschillende clubs in één concessie gestoken. Er is lang en grondig vergaderd door alle

actoren. Ik ben dan ook ontzettend blij dat iedereen een akkoord heeft gevonden. Dit is ontzettend belangrijk want we willen absoluut vermijden dat een club in financiële moeilijkheden komt. Door met een concurrentiedialoog te werken hebben we kunnen bereiken dat de concessie voor degemeente, concessiehouder, uitbater én sportclubs een winsituatie is.”

Burgemeester Sophie De Wit zegt dat denieuwe brasserie/cafetaria ontzettend veel mogelijkheden biedt. “Het prachtig zicht op alle sportvelden in een groene omgeving is magnifiek. Het nieuwe gebouw zal met alle projecten die nog op stapel staan ook steeds centraler komen te liggen op ons sportcentrum. Met ruim duizend actieve sporters bij de vier clubs en talrijke ouders en supporters, zal er elke dag heel wat leven zijn in dit nieuwe gebouw.” (jewi)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is