Scouts 92ste betrekken gloednieuwe lokalen

Door Sophie De Wit op 19 september 2017, over deze onderwerpen: Aartselaar

Het nieuwe werkingsjaar van 92ste Scouts Reet-Aartselaar werd ingezet met de officiële opening van de nieuwe lokalen. Naast leiding en leden waren ook helpers en gemeentebesturen aanwezig.

Afgelopen zondag organiseerde de 92ste scoutsgroep Reet-Aartselaar een plechtigheid op zijn terreinen in de Predikherenhoevestrtaat in Reet om de nieuwe lokalen officieel in gebruik te nemen. Elke week zorgen zowat vijftig leiders voor boeiende activiteiten voor ruim driehonderd leden.

Voor het nieuwe gebouw had de jeugdvereniging een podium bij elkaar gesjord om het geheel in een ludiek jasje te steken. Aan burgemeesters SophieDe Wit en Geert Antonio (beiden N-VA) werd niet gevraagd om een eerste steen te leggen of een gedenkplaat te onthullen, maar om een balk doormidden te zagen.

Subsidies

De scoutsvereniging kreeg van beide gemeentebesturen dan ook veel hulp. Zo ontvingen ze van zowel Rumst als Aartselaar een

subsidie van 25.000 euro. De lokalen staan in deRumstse deelgemeente Reet op de grens met Aartselaar. Daarom zocht het Rumstse bestuur mee naar een oplossing voor het bekomen van debouwvergunning. “Het gebouw staat zonevreemd waardoor er geen afwijkingen mogelijk waren”, zegt Antonio. “Het dak van de oude lokalen werd afgebroken en op de benedenverdieping werden nieuwe lokalen geplaatst tot op de originele hoogte. Er zijn geen ramen of deuren in derichting van naaststaande huizen.”

Met de inkomsten van hun jaarlijks Scoutsorama en de verkoop van marsepein werd een geldreserve aangelegd. Om de kostprijs van debouw te drukken, hielpen leden, oud-leden en ouders mee met de werken. Het totale kostenplaatje bedraagt 250.000 euro waarvan ondertussen een groot deel werd betaald.

Voor de verdere werken en de afbetaling van delening zoekt de vereniging nog steeds financiële middelen. Omdat het voor de overkoepelende vzw Wontolla niet altijd even gemakkelijk is om tegen een interessante intrestvoet geld te ontlenen bij banken, zijn zij op zoek naar alternatieve financieringsmiddelen via stortingen en obligaties.

92ste.be/maggie

Jef Wijckmans ■

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is