Inhoud en respect: mag het iets meer zijn?

Door Sophie De Wit op 16 oktober 2014, over deze onderwerpen: NV-A
Inhoud en respect: mag het iets meer zijn?

Liefst dertig uur duurde het Kamerdebat over het federaal regeerakkoord. Maar echt vervelen deed die marathonzitting zelden. Wel ging het er bij momenten zeer heftig aan toe in het parlementair halfrond. En daar is op zich niets mis mee. Alleen wordt het een beetje pijnlijk als het daarbij niet, zoals dat hoort in een gezonde democratie, over de inhoud gaat maar over… ja, over wat eigenlijk?

Dat vroeg ook N-VA-Kamerlid Sophie De Wit zich af. Zij voelde zich niet alleen professioneel, als politicus, maar ook persoonlijk, als mens, getroffen door de aanhoudende verwijten van nazicollaboratie en racisme die de oppositie haar collega’s in de Kamer naar het hoofd slingerde. “U moet niet denken dat ik hier nog zou zitten als onze fractie op één of andere manier ondemocratisch of racistisch zou zijn”, verzekerde ze. “Dan zou ik mijn fierheid houden en weggaan.”

Bekijk op vtmnieuws.be de interventie van Sophie De Wit, zelf de kleindochter van een Waalse militair die tijdens de oorlog vijf jaar in krijgsgevangenschap heeft geleefd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is