Gemeenteraad keurt exploitatie- en investeringsbudget goed

Door Sophie De Wit op 14 juli 2015, over deze onderwerpen: Aartselaar

De gemeenteraadsleden keurden de wijziging van het exploitatie- en investeringsbudget voor dit jaar goed. Burgemeester Sophie De Wit (N-VA) verwijt de oppositie hierover foute informatie te verspreiden. b De bespreking van de budgetwijziging voor 2015 volgde op de goedkeuring van de begrotingsrekening van vorig jaar. Daarvoor hadden Glenn Anné ...

Aartselaar

De gemeenteraadsleden keurden de wijziging van het exploitatie- en investeringsbudget voor dit jaar goed. Burgemeester Sophie De Wit (N-VA) verwijt de oppositie hierover foute informatie te verspreiden.

De bespreking van de budgetwijziging voor 2015 volgde op de goedkeuring van de begrotingsrekening van vorig jaar. Daarvoor hadden Glenn Anné (Open Vld) en Kris Wils (NAP) de burgemeester al de gordijnen ingejaagd, door volgens haar bewust foute informatie te verspreiden.

"Foute vergelijking"

De oppositieleden hadden het over een mooie financiële reserve die dankzij het vorige bestuur was opgebouwd. Bovendien realiseerde volgens hen de huidige meerderheid maar een deel van de vooropgestelde investeringen.

"We hebben in 2014 maar liefst 1,8 miljoen euro geïnvesteerd.

Het vorige bestuur raakte gemiddeld niet verder dan 1 miljoen euro, dus die vergelijking gaat niet op. Wanneer Open Vld het vorige beleid bejubelt, vergeet ze te vermelden dat ze alle openbare gebouwen in erbarmelijke en verwaarloosde staat heeft achtergelaten.

Dat zijn wij nu aan het opknappen. Ik vraag jullie dan ook te stoppen met leugens te verspreiden en de bevolking foute informatie te bezorgen."

Na de woordenwisseling pro en contra werd de wijziging van meerdere budgetrekeningen unaniem goedgekeurd. De kredieten voor investeringen zorgen ervoor dat de uitkomst van het gemeentebudget met driekwart miljoen euro verhoogt, terwijl de ontvangstkredieten met 207.000 euro stijgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is