Doortrekking N171 in 2020 moet sluipverkeer terugdringen

Door Sophie De Wit op 22 december 2017, over deze onderwerpen: Aartselaar, Mobiliteit

De planning van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bevat goed nieuws voor de mobiliteit in Aartselaar en omstreken. Onder meer de ombouw van de A12 en de doortrekking van de expresweg N171 staan op de agenda.

Het AWV wil de A12 ombouwen tot een primaire weg, met verkeersveilige kruispunten. Daarvoor is een vervolgstudie opgestart met een kostprijs van 400.000 euro. Daarenboven wordt 1 miljoen euro uitgetrokken voor structureel onderhoud van deA12 op het grondgebied van Aartselaar. "Deeerste resultaten van de studie rond de aanpak van de A12 zijn alvast veelbelovend", weet schepen van Mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA).

"Ook binnen de gemeenten uit de Rupelstreek is er een consensus over hoe de A12 er in detoekomst moet uitzien. Binnenkort zal het AWV hier meer over communiceren."

Er wordt ook werk gemaakt van de doortrekking van de N171 tussen de N177 en de

E19, op het grondgebied van Rumst en Kontich. "De onteigeningen zijn zo goed als afgerond en er worden al enkele huizen gesloopt. In 2019 wordt de omgevingsvergunning ingediend en in 2020 kan de bouw effectief van start gaan. De aanleg van deze weg haalt heel wat sluipverkeer uit dePierstraat, Reetsesteenweg en Langlaarsteenweg", aldus Lambrecht.

Burgemeester Sophie De Wit (N-VA) is tevreden met de plannen van het AWV. "Deze investeringen gaan een voelbaar verschil maken. Onze regio heeft nood aan zulke investeringen in infrastructuur. We willen het aantal verkeersdoden terugdringen en de economische ontwikkeling alle kansen geven door te investeren in goede wegen voor iedereen. N-VA Aartselaar heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor het aanpakken van de A12 en de doortrekking van de N171. We hebben die dossiers ook aangekaart in Brussel bij minister Weyts. Nu is er eindelijk een concreet perspectief." (BCOR)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is