De Reukens krijgt recreatief gedeelte

Door Sophie De Wit op 16 oktober 2015, over deze onderwerpen: Aartselaar

Het gemeentebestuur koopt een perceel grond in het valleigebied De Reukens. Bedoeling is het bosgebied met een recreatief deel uit te breiden.

Het gemeentebestuur gaat met steun van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) een perceel landbouwgrond aankopen om het bij het bosgebied De Reukens te voegen. De kostprijs van de 'cultuurgrond', waarop momenteel maïs wordt geteeld, bedraagt 51.000 euro. "Het perceel heeft een kadastrale oppervlakte van ruim 10.000 vierkante meter en ligt net voor de beek naast het bruggetje", zegt schepen van Milieu en Ruimtelijke Ordening René Lauwers (Groen). "Het ANB begeleidde ons wel bij de aankoop, maar omwille van besparingen krijgen we nu voor de aankoop geen financiële tussenkomst meer. We krijgen wel subsidies wanneer we tot bebossing overgaan."

Toch zullen er op het terrein niet meteen bomen verschijnen. De pachter vroeg de landbouwgrondnog vijf jaar te mogen bewerken in

ruil voor een lage pachtverbrekingsvergoeding. Die daalt met 10 procent tot 0,68 euro per vierkante meter.

Ravotten

Burgemeester Sophie De Wit (N-VA) zegt dat er met de aankoop van het bijkomende stukje De Reukens mooie plannen mogelijk zijn. "Ik denk bijvoorbeeld aan een stukje bos waar het leuk is voor kinderen en ouders om er te vertoeven en te ravotten."

Kris Wils (NAP) keurde het voorstel mee goed, maar had kritiek omdat het ANB eerder gemaakte afspraken volgens hem niet nakomt. "We kregen van hen de belofte dat tot 80 procent gesubsidieerd zou worden. Dit zal ons een pak meer kosten dan oorspronkelijk gepland."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is