Aantal snelheidsduivels neemt af in zones dertig

Door Sophie De Wit op 4 december 2017, over deze onderwerpen: Aartselaar, Mobiliteit

Het centrum van Aartselaar en de woonwijken werden in juli zone 30. Volgens de politie worden de snelheidsregels steeds beter nageleefd.

In de zomer zette het gemeentebestuur hard in om over de beperking tot dertig per uur te informeren en sensibiliseren. In september is depolitiezone Hekla begonnen met de handhaving.

In september beging 14,8% een overtreding, in oktober was dat nog 12,8%. “We waarderen het dat 85% van de automobilisten zich aan dertig per uur houdt”, zegt burgemeester Sophie De Wit(N-VA). “Dit toont ook aan dat de maatregel door het merendeel van onze inwoners wordt gesteund.”

Het gemeentebestuur zegt dat het, om iedereen in het gareel te doen rijden, intensieve controles zal houden. “De zones zijn ingevoerd om deverkeersveiligheid te verhogen en de impact bij accidenten te verlagen”, zegt schepen van Verkeersveiligheid Bart Lambrecht (N-VA). “We werken met een prioriteitenlijst. In eerste instantie focussen we op invalswegen, het dorpscentrum en straten met schoolgaand verkeer.”

Het gevoel leeft dat er veel snelheidsovertredingen gebeuren in Aartselaar. Met gemiddeld 14% overtredingen in de zones 30, 3% in de zones 50 binnen de bebouwde kom en 7% buiten debebouwde kom, kunnen de feiten dat gevoel niet ondersteunen. (jw)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is