15 woningen voor jonge gezinnen op komst

Door Sophie De Wit op 29 november 2017, over deze onderwerpen: Aartselaar

Aartselaar De gemeente gaat het binnengebied tussen de Adriaan Sanderslei en debegraafplaats kopen en laten ontwikkelen. Er komen op termijn een vijftiental betaalbare eengezinswoningen die bedoeld zijn voor jonge Aartselaarse gezinnen. “We moeten deze mensen in onze gemeente houden om de vergrijzing tegen te gaan”, zegt burgemeester Sophie De Wit (N-VA).

Het gebied tussen de Adriaan Sanderslei en debegraafplaats in de Lindelei is zo’n 6.000 vierkante meter groot en staat ingekleurd als woonuitbreidingsgebied. Samen met dat binnengebied verwerft de gemeente ook een woning in de Adriaan Sanderslei. Die woning beschikt over een zijtuinstrook die het mogelijk maakt het binnengebied te ontwikkelen. Bedoeling is om op het terrein een vijftiental compacte, betaalbare eengezinswoningen te realiseren. Die zijn in eerste instantie bedoeld voor jonge Aartselaarse gezinnen. Volgens burgemeester Sophie De Wit (N-VA) is er aan zulke woningen immers een grote vraag.

Tijdens de bespreking van de projectnota vorige gemeenteraad klonken er vanuit de oppositie wel een aantal kritische stemmen. “Het is niet de taak van een gemeente om een rol van bouwpromotor op te nemen”, klinkt het bij Open Vld en NAP. “Nochtans is dat wat er hier gebeurt: we kopen een terrein met een privéwoning en laten dat ontwikkelen voor een verkoop.”

Glenn Anné (Open Vld) is ook bezorgd over het verdwijnen van het groen en de impact op demobiliteit. “Er verdwijnt inderdaad een stuk groen”, geeft de burgemeester toe. “Maar als je een luchtfoto van het gebied bekijkt, blijkt het grotendeels te gaan om een wei die zich achter garages bevindt en daardoor aan het zicht wordt onttrokken. Er verdwijnt dus geen zichtbaar groen.” (BCOR)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is